måndag 31 augusti 2009

Hur man bakar en bäver!

Nu tycker jag att det är dags för en ny arbetsbeskrivning, eller hur?!

Jag tycker att det är jätteroligt att modellera djur så idag ska jag visa hur jag gör bävrar.


Klicka för stor bild!Börja med att rulla en kon av 36g modelleringspasta färgad i nyansen Bulrush. Rulla ut en korv av 4g modelleringspasta och kavla den platt, skär ett rutmöster. Lägg svansen snett över en rullpinne, pensla lite lim och luta kropen mot svansen, tryck ner en torr spagetti i kroppen. Gör två fötter av 4g modelleringspasta vardera och markera fyra tår med en kniv, fäst på kroppen med ätbart lim. Rulla en kon av 2g modelleringspasta färgad med nyansen Chestnut och kavla den platt, fäst på magen med ätbart lim.


Ansiktet
Rulla en boll av 16g modelleringspasta och rulla ett finger fram och tillbaka för att markera ögonhålorna. Rulla en liten kula av modelleringspasta färgad med nyansen Chestnut, kavla den platt och fäst på övre delen av ansiktet med ätbart lim. För att göra tänderna, rulla en korv av vit modelleringspasta och kavla den platt, skär till två tänder och fäst på dedre delen av huvudet med ätbart lim.

Kinderna
Rulla en boll av 2g modelleringspasta, dela den på två för två lika stora bitar och rulla koner, böj upp de spetsiga ändarna och fäst dem i mitten av ansiktet med ätbart lim, gör en liten skär nos och fäst i mitten.


Ögon & öron
Gör två konformade ögon och sätt dem tätt ihop, rulla två kulor av svart modelleringspasta, platta till och fäst som pupiller, måla en glimt i varje öga med vit pastafärg. Gör två öron genom att rulla två koner och platta till, gör även två mindre koner av Chestnutfärgad modelleringspasta, platta till och fäst på de större konerna. Vik ihop öronen över baksidan av en kniv och fäst uppe på huvudet med ätbart lim.

Armarna
Rulla en korv av 7g modelleringspasta färgad med nyansen Bulrush, dela den vertikalt på mitten, platta till ändarna och markera fingrar med en kniv, fäst på kroppen med en bit torr spagetti och ätbart lim.

Päls
Blanda ihop lite kristyr och färga med pastafärgen Bulrush, dutta på blandningen med en platt hård pensel, undvik de ljusa partierna.Lycka till med tårtbaket!
/Alice

7 kommentarer:

 1. ååh hjlälp vilken sötnos!!! du är så duktig på att modellera! wow!

  önskar dig en härlig vecka!

  SvaraRadera
 2. Hihi, vilken goding :) Du är ritkigt duktig på det där du :)

  SvaraRadera
 3. ÅH sicken bäver eller som de sa i Nakna pistolen - Nice Beaver, men det var om något helt annat det... fniss
  Han är hur som helst urcharmig, Alice!!
  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 4. men jösses vilken underbar bäver! jättesöt! :) roligt att du delar arbetsbeskrivningen, får se om man vågar prova sig på denna nån gång. :)

  SvaraRadera
 5. Tack tjejer, jätteroligt att höra att ni gillar arbetsbeskrivningarna det gör mig riktigt glad!

  Och Anna, njaaaa den modelleringen skulle nog se helt annorlunda ut =)

  Kram på er!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad duktig du är!

  http://emalj.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. Hej vill bara säga att du är underbart duktig på det du gör.
  Det är inte alla som klarar av det så därför har jag öppnat en blogg med enkla men supergoda recept som vem som helst kan göra.

  SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: