torsdag 23 april 2009

Arbetsbeskrivning för mina älgar!

Mina älgar har blivit väldigt populära så jag tänkte att det var dags att lägga ut en arbetsbeskrivning. I den här beskrivningen har jag använt Squires kitchens färger:Gör en kon av 55g Chestnutfärgad modelleringspasta och stoppa ner en torr spagetti i mitten för stöd. Rulla ett runt huvud av 22g modelleringspasta och rulla ett finger fram och åter på den övre halvan så att du får en stor mule. Markera näsborrarna med ett dogboneverktyg, sätt lite shortening eller cocosfett på verktyget.


Töj ut näsborrarna genom att göra cirkelrörelser från mitten av mulen och snett upp och ut mot kanten. När du fått lagom stora näsborrar, sätt ett finger mitt mellan borrarna och dra nedåt. Skugga uppe på mulen och mellan näsborrarna med pulverfärgen Chestnut.Gör två horn av 8g vit modelleringspasta, rulla först en droppformad kula och platta till. Skär två snitt och gör hornen runda med fingrarna.


Skär ett vertikalt snitt vid roten så att de passar på älgens huvud, fäst med spagetti och ätbart lim. Skugga hornen med pulverfärgen Chestnut för ett mer levande intryck.
Dela en ärtstor kula vit modelleringspasta på två och forma två lika stora ovala ögon, stick ut två små hjärtan av röd modelleringspasta och fäst på ögonen (eller gör svarta pupiller). Fäst ögonen på älgen med ätbart lim. Ge älgen lite hår genom att fästa tre droppformade kulor på huvudet. Ge honom också lite brösthår genom att fästa 5st små droppformade kulor, skugga magen med pulverfärgen Chestnut.


För att göra benen, rulla en en lång korv av 8g brun modelleringspasta som du delar på mitten. Gör också 4st hovar av 3g modelleringspasta styck. Fäst benen i mitten på ryggen och gör två bågar framåt, fäst två hovar mot benen med ätbart lim och torr spagetti. Stöd upp benen med skumgummi tills bågarna torkat. För frambenen, rulla en korv av 6g modelleringspasta och dela den på mitten, fäst frambenen och hovarna med en bit torr spagetti och ätbart lim.Lite närbilder:Lycka till!

13 kommentarer:

 1. Vilka sköningar! Du är verkligen duktig Alice, både på modellering och på arbetsbeskrivningar, väldigt pedagogiskt och överskådligt!
  Jag länkade älgarna inne från Sockersött. :D
  (Kul att du börjar blogga!)

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Vad glad jag blir för ditt beröm och vad roligt att du länkat från sockersött! Ser verkligen fram emot att se ditt byggprojekt :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Herregud du är ju helt otroligt duktig!!!! Kul att kolla in dina verk. Kram

  SvaraRadera
 4. Hej Angelica!
  Va söt du är, tack så mycket! Hoppas du får användning av arbetsbeskrivningen :)
  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är..ska försöka mig på att göra några älgar nån dag :) Men tvivlar på att jag får mina så fina som dina är. Jätteduktig är du!
  Kram

  SvaraRadera
 6. hej,

  du verkar vara fantastiskt duktig och du gör jättefina grejer.

  Igår skulle jag försöka mig på de här fina älgarna, men oj så konstiga de blev. Jag får trösta mig med att det var första gången jag försökte göra ngt så här avancerat. :)

  Men hur är det man säger, övning ger färdighet.

  Tack för en jättefin blogg!
  //Hannah

  SvaraRadera
 7. Tack Hannah! Jätteskoj att höra att bloggen är uppskattad =)

  Du ska se att det går bättre nästa gång du försöker, snubblade själv över en bild på mitt första modelleringprojekt, det var ingen vacker syn =) Övning ger absolut färdighet!

  Lycka till med tårtbaket!

  SvaraRadera
 8. Dina älgar är verkligen störtsköna! Generöst av dig att bjuda på arbetsbeskrivningar =)

  SvaraRadera
 9. De är jätte söta. Gillar de oerhört mycket.

  SvaraRadera
 10. Helt underbara!
  Måste testa göra älgar snart!
  Tusen tack för en superbra beskrivning!!!

  SvaraRadera
 11. Superduktig är du!! Hur har du fått hovarna så blanka?

  SvaraRadera
 12. Helena: Jag har använt konfektyrglasyr till hovarna.

  SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: