fredag 30 april 2010

Helgens bröllopstårta!

Så här blev helgens tårta, det är en chokladbotten med citron- och vit chokladmousse täckt med mörk chokladfrosting och ett lager vit sockerpasta, toppat med ett handmodellerat brudpar.Grattis Tobias och Patrizia, hoppas ni får en underbar bröllopsdag!
Önskar er alla en härlig valborgsmässoafton =)

10 kommentarer:

 1. Jätte fin som alltid. kram kram //Frida

  SvaraRadera
 2. hej alice.
  Jag var ju på modellerings kurs hos dig och lärde mig brudpar,du har inte en liten beskrivning du kan skicka. Man har lite dåligt minne så man kommer inte ihåg allt.
  I såndana fall är min mailadress
  j.andersson@torpet.ac

  SvaraRadera
 3. Jättefina modelleringar! Sedan så gillar jag att bandet runt tårtan ser så verkligt ut! =)

  SvaraRadera
 4. Hej Alice! Fin bok och fin tårta du har skapat! Jag undrar var man kan köpa marsipankniven som du har med i din bok?

  SvaraRadera
 5. Tack tjejer =)

  Jenny, kul att du ska sätta igång med brudpar. Jag har ingen skriven arbetsbeskrivning men maila mig de saker du är osäker på så ska jag hjälpa dig!

  Anonym, tack så mycket vad glad jag blir! Har för mig att det funnits hos www.tartdecar.se tidigare men jag hittar den inte där nu, googlade och hittade den dock här http://www.shoppingbutiken.se/index.php?main_page=product_info&products_id=868
  Det är första gången jag hittar den sidan så jag vet inget annat än att de har kniven, det där är för övrigt ett jättebra set med verktyg, jag har det själv och använder det jämt! Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Hej, jag heter Sabina och jag har ganska nyligen funnit "Marsipanandet" och håller på lite grann hemma. Du har visat mig en helt annan nivå! Något jag aldrig förstått är hur man gör en såndär två-vånings tårta? :) och den där rosetten, hur har du gjort den :)?

  SvaraRadera
 7. Fantasktisk tårta!
  Ville också meddela att jag har länkat till din sida från min bakblogg http://annasbakstuga.blogspot.com/ (fd. annas ateljé)
  Säg till om du inte vill vara med i listan!!!!

  //Anna

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!
  Jättekul att du länkat hit, det går självklart hur bra som helst =)

  Hoppas du får en toppendag!
  /Alice

  SvaraRadera
 9. Hej Sabina! Välkommen till marsipanlandet, det är ett härligt land fyllt av socker och kärlek =)

  När du bygger en våningstårta ska den lilla tårtan stå på ett fat som är lika stort som tårtan. Du behöver också pelare som stöd i den undre tårtan så att den inte pressas sönder av tyngden av den lilla. För två våningar räcker sugrör som pelare men annars brukar jag använda statigare pinnar.

  Rosetter är inte så lätt att beskriva utan bilder men jag har en bra beskrivning i min bok, kommer att börja sälja den 14:e juni på min hemsida.

  Ha det gott!

  SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: