söndag 3 januari 2010

Mors lilla Olle

Det har varit lite krasslig hälsa här hos familjen Lindberg, den ena sjukdomen har avlöst den andra men nu är vi äntligen på benen igen och i helgen var det dags för en ny tårta.

En stolt mormor beställde denna tårta till sitt barnbarn Olles dop, hon önskade temat mors lilla Olle och så här blev resultatet



Det är en luftig chokladbotten fylld med hallonmousse och tobleronecréme, täckt med ett lager mörk chokladfrosting och sockerpasta





3 kommentarer:

  1. Men guud att man kan göra så fina tårtor! Jag blir helt galen å måste nästan springa ner i köket å börja baka. Har försökt mej på att göra lite finare tårtor senaste gångerna men herre gud. Släng mej i väggen... Hur gör ni? DU?? Hur gör man för att kunna ha en hög tårta utan att allt fyllning smiter ut eller att den blir för tung (om man vill ha en riktigt hög???) Grymt skickligt! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack för din gulliga kommentar =) Knepet med de höga tårtorna är först att baka en hög kaka och att sedan använda en fyllning som inte är för lös, använd gärna gelantin i dina fyllningar så håller sig fyllningen på plats. Jag brukar också fylla tårtan dagen före och dra ett varv med plastfolié runt om så får den stå till sig i kylen, det gör också att fyllningen hinner stabilisera sig.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Jag instämmer med "Kakan"! Vilken fin tårta!! En del pill bakom verket förmodar jag :)

    SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: