söndag 29 november 2009

Helgens bröllopstårta

Den här tårtan blev verkligen superfin men jag kan lova att jag fick jobba för det!

Ni vet att man ibland kan ha sådana dagar när det bara inte funkar, den här helgen har varit en sådan för mig, allt var så där "misslagom". Det var precis för lite kaksmet, precis för liten mängd frosting och så vidare och så vidare, massor av motgångar minst sagt. Och det mest störande är att det är de där grundmomenten som brukar funka direkt som bara inte ville blir bra den här helgen, fick tex baka 12st!!! bottnar (bakar 3st åt gången) tills jag blev nöjd fast än jag bara skulle ha tre.

Jag brukar nästan aldrig ha problem med mina tårtor men den här gången blev det kämpigt och någonstans tror jag det är bra, det håller en ödmjuk =) Nu är jag tacksam för envisheten jag fått ärva, skulle aldrig kunna lämna en tårta jag inte är nöjd med själv, då jobbar jag hellre hela natten. Nu är det bara att invänta resensionerna från brudparet, hoppas nu att tårtan skötte sig fint efter att jag lämnat den.

Det är en luftig chokladbotten med hallonmousse och lime/ricottamousse täckt med en härlig chokladfrosting och därefter ett lager vit sockerpasta. Dekorerade med kallor och blad i socker.





Ha nu en skön söndag kära vänner, det ska jag ha!
Kram

9 kommentarer:

  1. Ojojoj säger jag bara, gud så snygg. Jag har sagt det förr och säger det igen, när Patrik får tummen ur så kommer jag att ringa dig så du får göra vår tårta :o)
    Kram / Frida

    SvaraRadera
  2. ååh, så fin Alice! Jag är säker på att brudparet var mer än nöjda!

    Känner igen det där när allt bara gå fel plötsligt... usch! mitt värsta tårtminne är nog när jag skulle göra en trevåningstårta till ett bröllop. Jag hade bakat alla bottnar så var det dags att fylla tårtan, varpå hela undervåningen, de stoooora bottnarna, bara kollapsar när jag fyllt den, och allt rasar! mardröm!!! Tårtan skulle hämtas morgonen efter... det var ju bara att göra om från början, men surt var det, och OJ va trött jag var... slutet gott tack och lov! :)

    Hoppas du haft en fin första advent!

    SvaraRadera
  3. Wow! Vilken vacker tårta! Och den låter supergod också! Skönt att det gick bra till slut, vet hur stressad och förtvivlad man blir när allt bara blir fel.

    SvaraRadera
  4. Vilken tårta!! Jättevacker. Kan man vara mer än nöjd med denna på sin bröllopsdag? Ha ha, ja du nog känner man igen sig i det du skriver. Hur många tårtbottnar och annat har inte hamnat i hinken? Man vill bara lämna allt och återkomma till någon som fixat allt som i ett trollslag... Ha en trevlig december!
    Mvh Agnetha

    SvaraRadera
  5. vilken helt fantastiskt underbar tårta!! kallorna är så otroligt vackra och verklighetstrogna!!

    men usch, det är tungt sånna där dar när allt bara går fel! jag hade en sån senast förra veckan. bakade 15 plåtar macarons och fick totalt ut 24st!! det tog mig hela dan! dagen innan det hade jag gjort 120 macarons utan problem på bara några timmar. så vissa dar tror jag helt enkelt man har bakgudarna emot sig.

    SvaraRadera
  6. Nu har jag pratat med brudparet och det var supernöjda så nu kan jag äntligen andas ut =)

    Så himla skoj att läsa om era katastrofdagar man kan ju alltid skratta åt det så här i efterhand men det är verligen inte skoj när man står där..

    Tack tjejer!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vi var och ÄR jättenöjda med tårtan! Delade just på sista biten... Den blev bara bättre och bättre! Kramar i massor från Anna & Robin! (Herr & Fru Norborg)

    SvaraRadera
  8. Du är så duktig att jag ryser (av välbehag) när jag kollar på dina bilder. WOW! Igår gjorde jag sockerblommor för första gången, superroligt. Så här blev dem:
    http://erica.myshowroom.se/mina-forsta-sockerblommor/

    kram Erica

    SvaraRadera
  9. Ett riktigt Gott Nytt Tårt-År önskar jag dig, kram Karin

    SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: