torsdag 7 maj 2009

En träff med John Blund

Vad säger ni, är ni redo för en ny arbetsbeskrivning? Här kommer en söt John Blund-tårta!


Klicka för stor bild!Baka en halvt klot i en klotform, skär bort en bit för att få parapryformen. Fyll och täck med en smörkrämsbaserad fyllning (jag har valt nogat mmmm) Stoppa kakan i frysen ca 1 timme och gröp ur kakan med en glasskopa.Skär en v-formad skåra på toppen av tårtan och en till skåra på varje sida av den första skåran. Kavla ut vit sockerpasta och ta ut en cirkel med hjälp av bakformen, skär bort en bit så den passar mot tårtan. Tryck ner kanten vid varje skåra.Kavla ut ett täcke av gul sockerpasta, jag har använt nyansen Marigold(SK). Skär täcket rakt på ena sidan och låt det sticka ut en bit över den vita sockerpastskanten. Markera skårorna genom att dra handen fram och åter. Nyp försiktigt i sockerpastan i slutet av varje skåra så du får en snibb. Skär bort överflödet runt om tårtan.Gör hål runt om tårtan med olika stora utstickare, ta med samma utstickare ut vita prickar och fyll igen hålen. Rulla en gul kula och fäst högst upp på paraplyet som en knapp.Fukta cakeboarden med lite vatten och tryck ut blå sockerpasta med fingrarna, gör det gärna så gropigt som möjligt för struktur. Rulla en tjock korv av brun marsipan och böj en änden till en krok, fäst mot paraplyet som ett handtag, jag har även lackat det med konfektyrglasyr.Rulla en kon av 70g hudfärgad marsipan, markera ögonhålorna genom att trycka med fingret.Fäst en näsa i mitten av ansiktet och två svarta ögon, tryck ut vit marsipan till håret och fäst på huvudet.


Gör en kon av 80g vit marsipan och lägg som kropp, rulla en korv av 40g gul marsipan och dela på mitten för ben, rulla bruna korvar och fäst som ränder på byxorna. Ge honom också en mössa, jacka, sockar och skor.

Svampa himlen med blå pastafärg utblandad med alkohol och gör stjärnor och moln som du arrangerar runt fatet, strö över ätbart glitter.

Lycka till!

6 kommentarer:

 1. Hej Alice!
  Vilken rolig idé att göra en tårta på det här sättet. :-) Jag har fortfarande inte köpt en airbrush, men bakar för fullt ändå, det är ju så kul.
  Mvh Lisa

  SvaraRadera
 2. Hej hej!
  Du är en riktig konstnär!
  tack för dina härliga inlägg! För inspiration av vackra och goda ting kolla in http://svartamalinab.blogspot.com
  Hls
  anna

  SvaraRadera
 3. wow vilken fantastisk tårta! din blogg är jättefin och väldit inspirerande!

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för era inlägg, kul att ni gillar arbetsbeskrivningarna!
  Lisa: Kul att det går bra med tårtandet, airbrush är skitkul men det finns ju så mycket annat att göra också :)
  Anna: Har redan varit in och kollat på ditt tips, riktigt fin blogg, tack för det!
  Bakmammorna: Man kan ju inte gör annat än att älska er bakblogg!!

  SvaraRadera
 5. Hej och tack så mycket för beskrivningen! Kul att det går bra för dig med dina planer!!
  Hälsningar från en som drömmer om tårtor!/Cutecake

  SvaraRadera
 6. Hej Alice!
  Fick hem din bok i förrgår och blev helt frälst, igen. Men jag har googlat och letat som en TOK efter en sån där rund bakform som du använder när du tex gjorde det där fåret eller påsktuppen... Var 17 kan man få tag på en sån???
  / Jenny

  SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: