lördag 23 maj 2009

Den lilla feén!

I lördags när jag skrev det här inlägget slog blixten ut datorn, det bara small i datorn och jag lovar att jag lyfte från stolen där jag satt!! Hårdisken har klarat sig och det är ju det viktigaste! Jag hoppas att vi får igång dator och internet ikväll, tur att jag har lunchrast så att jag kan publicera inlägget från jobbets uppkoppling :)

Den här arbetsbeskrivningen är jättebra för nybörjare på figurmodellering, den lilla feén är ett bra projekt för att lära sig göra människor.


Klicka för stor bild!

Tårtan
Baka en 15 cm sexkantig tårta och fyll med valfri fyllning, låt stå i kylen över natten för att få stadga. Jämna till tårtan med ett lager smörkräm/frosting och täck därefter med ett lager rosa sockerpasta. Rulla en rosa korv och lägg runt tårtan som bård. Stick ut stjärnor av sockerpasta i olika storlekar och pudra dem med pulverfärgen Pearl och ätbart glitter. Fäst runt om tårtan med ätbart lim.Kroppen
Gör en kon av 20g vit modelleringspasta och stick en bit torr spagetti genom konen, låt ca 3 cm stick upp som stöd för huvudet.

Ben och skor
Färga 10 g modelleringspasta hudfärgad med pastafärgen Nasturtium, rulla ut till en korv och dela den på mitten. Skär bort en vertikal bit på en av sidorna så att den sedan passar på skon. För att göra skorna rulla en boll av 3 g vit modelleringspasta, dela den på mitten för två lika stora skor, rulla sedan varje bit till en korv och platta till lite.

Fäst benen på konen med hjälp av torr spagetti och ätbart lim, lägg benen i kors. Rulla ut en tunn korv som fotband och fäst den över foten med ätbart lim.

Klänning
Kavla ut vit modelleringspasta ca 2 mm tjock och skär ut en cirkel på 8 cm i diameter. Lägg cirkeln över konen så får du ett naturligt fall på din klänning, skulle den bli lite kort så håll fast klänningen längst upp på konen och dra försiktigt nedåt till du är nöjd.

Armar och händer
Gör en korv av 10 g vit modelleringspasta och dela den vertikalt på mitten, fäst armarna på kroppen med ätbart lim och torr spagetti. Tryck ut två små blommor i vit modelleringspasta och fäst dem på var sin ärm. Tryck sedan i en bit spagetti i varje ärm. Gör en boll av 2 g hudfärgad modelleringspasta och dela den på mitten, gör en hand av varje bit och fäst dem på ärmarna med ätbart lim.

Huvud och hår
Färga 16 g modelleringspasta hudfärgad med nasturtium och ta bort 1g till näsa och öron. Rulla en boll av 15 g . Gör två öron och en näsa av det som blev kvar och fäst dem med ätbart lim. Gör en glad mun och sätt ögonen på plats, måla ögonfransar och bryn med pulverfärgen Chestnut utblandad med alkohol. Färga vit modelleringspasta med pastafärgen Bulrush och gör hår med en vitlökspress med runda hål. Ta två hårstrån och tvinna dem runt varandra. Arrangera dem sedan på huvudet och fäst med ätbart lim.

Asessoarer
För att göra tiaran använd en ärtstor kula av modelleringspasta, forma den till ett upp och nervänt v och platta ut, tryck ut ett hål i tiaran med hjälp av en liten blommutstickare och forma tiaran som en halvmåne.

Stick ut en stjärna ur vit tjockt kavlad modelleringspasta, doppa en floristtråd 18 gauge i lite lim och tryck in i stjärnan. Låt torka ett litet tag.

Det lilla extra
Pudra klänningen, tiaran och spöt med pulverfärgen snowflake och sätt lite av pulverfärgen Magic sparkles i fens hår och lite ätbart glitter på spöt. Fäst sedan tiaran på huvudet och tryck ner trollspöt snett ner mellan fens armar.

Sätt lite rouge på feéns kinder genom att pudra dem med pulverfärgen Pastel Pink, sätt en glimt i varje öga med vit pastafärg och pensla slutligen ögonen med konfektyrglasyr så att de blir blanka och mer levande.


Montering
Sätt den lilla fen i mitten av tårtan och strö ätbart glitter runt henne.

Lycka till!

11 kommentarer:

 1. Tack snälla, för att du delar med dej av din kunskap och inspiration till en nybörjare.Jätte fin "flicktårta".
  Iréne

  SvaraRadera
 2. Underbart med arbetsbeskrivningar, det är så kul att modellera! Själv håller jag på att öva på att göra figurer i Cold Porcelain.
  Hälsningar
  Cutecake

  SvaraRadera
 3. Åh så söt! Roligt att du lägger upp beskrivningar!

  SvaraRadera
 4. Tänk om man skulle våga beställa lite sockerpasta och pröva...det är ju helt suveränt att du delar med dig om hur man gör !

  Och tårtan med fen...den kan man väl inte äta upp...hihi !

  ***
  KRAAAM EVA

  SvaraRadera
 5. helt otroligt fin tårta och princessa!! tack för den utförliga beskrivningen, tror dock inte jag skulle kunna få till den så där fin! :)

  SvaraRadera
 6. Har äntligen fått igång internet, det har verkligen varit en plåga att vara utan, anar ett visst beroende ;)

  Tack alla för era kommentarer, det värmer verkligen, så kul att ni gillar arbetsbeskrivningen!

  Cutecake- Ja visst är cold porsline underbart att jobba med?! Lycka till med dina projekt!

  Eva- Det är klart du ska prova, ska dock varna dig det är stor risk att du inte kan sluta ;)

  Åsa- Det räcker med att ta en titt på dina fantastiska cupcakes så vet jag att du skulle fixa detta galant!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 7. Hejsan.

  Gud så kul att du lägger upp beskrivningar. Ska genast prova. Jag har provat att göra älgen och den blev väl si så där, jag fattar inte hur du lyckas du e så duktig. ´

  ha det bäst.

  SvaraRadera
 8. Hej alice har precis funnit din sida och måste säga att jag är mäkta imponerad, Själv har jag alltid älskat att baka och jag skulle jätte gärna vilja göra såna tårtor som du gör. men hur börjar jag och var få jag tag i matrial. snälla svara skulle bli så glad. kram malin

  SvaraRadera
 9. Frida: Va kul att du testat älgarna, de är så roliga att göra, lycka till med din lilla fée!

  Malin: Kul att du hittat hit och till tårtornas underbara värld! Det finns en massa roliga tårtshoppar att handla från, några favoriter jag har är www.tartdecor.se och www.kakburken.se, där hittar du garanterat en massa skoj. Ett tips för dig som är nybörjare är att kolla in Gunilla Wall´s baskurs på DVD, den är pedagogisk och täcker grunderna för tårtdekorering på ett bra sätt, den hittar du här http://butik.gunillawall.se

  Det är så omfattande att beskriva var man ska börja så fråga vad du vill veta så blir det lättare ;)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 10. Tack för att du delar med dig av fina tips! Din blogg är väldigt inspirerande att läsa, fint att du börjat med den :)

  SvaraRadera
 11. Tack för alla bra beskrivningar! Jag tycker själv om att baka och du har inspirerat mig många gånger! Därför finns en award till dig på min blogg!
  / Veronica

  SvaraRadera

 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: