Nu under semestern har jag tagit en liten tårtpaus vilket lämnar tid till annan rolig bakning. Idag när vädret var grått och trist passade jag på att baka en klassiker och en personlig
storfavorit =)
Jag kör igång tårttillverkningen igen 19 juli!
Gilla gärna min sida på Facebook, du hittar mig här https://www.facebook.com/sockerkonst.nu
Här kommer receptet:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner i smeten
Dela degen och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
Grädda längderna mitt i ugnen 12-15 minuter.
Lät dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden, låt kakorna svalna på plåten.
Recept av Leila Lindholm
storfavorit =)
Jag kör igång tårttillverkningen igen 19 juli!
Gilla gärna min sida på Facebook, du hittar mig här https://www.facebook.com/sockerkonst.nu
Här kommer receptet:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner i smeten
Dela degen och rulla ut två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till något.
Grädda längderna mitt i ugnen 12-15 minuter.
Lät dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden, låt kakorna svalna på plåten.
Recept av Leila Lindholm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar