onsdag 24 juni 2009

Äntligen...

...har köket kommit och min man som så snällt lovat att sätta upp hela härligheten såg lite bekymrad ut när han såg de 450kg som väntade honom när han kom hem från jobbet i tisdags.



Som tur är finns det gott om hjälp =)



Nu efter två kvällars skruvande har det börjat likna något, tänk att snart har jag mitt tårtkök! Jag blir lycklig bara av att tänka på det!

tisdag 16 juni 2009

Baskurs!

Jag hade ett riktigt härligt gäng på baskurs i söndags, tårtorna de gjorde var helt fantastiskt fina! Har tyvärr problem att få ut info på hemsidan efter datakraschen men så småningom kommer det bilder på dessa fantastiska skapelser.



Den här gången var det en gruppbokning så kursen kom aldrig ut på hemsidan men det kommer nya tillfällen till hösten då laddar jag upp med ett nytt kursprogram =)

onsdag 10 juni 2009

Kalas

Så där ja! Nu kan man äntligen pusta ut efter dagens kalas, vi har haft en riktigt härlig dag tillsammans.



Hugo skar förstås första biten med lite hjälp, men varken han eller kompisen med glutenallergi åt av tårtan, hmmm. Eftersom jag gjort mig besväret att bakat mjölk och glutenfritt intalar jag mig att det är värt det ändå och bra att jobba in traditionen så de så småningom uppskattar tårta på födelsedagen.... Tårtan var iaf kanongod och smakade lika bra som vanligt, det är underbart med havregrädde.



Smaskens, genomskärning!



Bulle i ena handen och socker Musse i andra, kan det bli bättre?

tisdag 9 juni 2009

Tårtan är klar!

Min lilla kille älskar Musse Pigg, när Musse Piggs klubbhus går på tv skriker han rakt ut =) Därför var motivet inte så svårt att bestämma. Jag tänkte först göra klubbhuset men det är redan gjort, alltså tråkigt... Sedan tänkte jag göra en mussefigur att sätta på tårtan men jag gör ju alltid figurer... Till slut bestämde jag mig för att göra en fri tolkning av Musse Pigg, så här blev det:


Klicka för stor bild

Min första tanke var att göra de små mussehuvuderna som pops a la Bakerella men tiden rann ut så det blev gjorda i modelleringspasta istället. Har lagt på ett lager med konfektyrglasyr på dem för en högblank yta.



Han ska inte få se tårtan förrän imorgon på stora dagen, hoppas han blir glad =)

måndag 8 juni 2009

Tårtbak!

Då var man i bakartagen igen! Som jag nämnde tidigare så fyller min lilla son tre år på onsdag, stora killen!! Eftersom han själv är mjölkallergisk och hans kompis är gluten bakar jag en tårta så att båda kan äta av den. Jag tycker det är dubbelt så roligt att baka åt de små som alltid annars får höra att de inte kan äta av tårtan!



Det blir en nötbotten med hallon och persika/passions mousse gjorda på en havrebas, smakar riktigt bra var för sig iaf så vi får se hur det blir ihop. Är förundrad över hur gräddig och fin moussen blev!




Jaaaa vad ska det här bli mån tro, uppföljning imorgon =)

För att snabbt byta ämne så var jag på stan en snabbis på lunchen för att köpa en present till en kompis, det slutad med att jag köpte en åt mig själv, visst var de fina?!


torsdag 4 juni 2009

Bokjobb!

Om ni undrar varför jag varit så tyst den senaste veckan så beror det på att jag jobbat väldigt mycket med boken.

Det vi jobbat på nu är presentationstext, gått igenom korrekturen, spånat på namn till boken och så sitter formgivaren och knåpar på omslaget, spännande! Har även fixat lite mer bilder och tårtprojekt till boken, bakat och stått i, allt är jättekul men nu är jag helt slut =)
Vi vill få klart vissa delar av boken snabbt så att förlaget kan presentera den på utländska bokmässor till hösten.

Min lilla kille fyller tre på onsdag, har ingen aning om när jag ska hinna baka då helgen är helt fulltecknad men det är klart att grabben ska ha en tårta!! Om inte annat så har ju dygnet
faktiskt 24 timmar =)
 
Antal besökare totalt:
Antal besökare senaste månaden:
Antal besökare den här veckan:
Antal besökare idag:
Antal besökare online just nu: